[LIVE REPORT] 2010-05-08 Gothenburg (Sticky Fingers) [SWEDISH]

6 years 4 months ago - 6 years 4 months ago #163637 by peterlondon
CRASHDIET @ Sticky Fingers, Göteborg, 8 maj 2010
Skriven av Peter Jandreus
Skapad 2010-05-10 16:27

CRASHDIET öppnar starkt med ”Riot in everyone” och publiken är med på noterna från det första ackordet till det sista ebbat ut. Faktum är att jag aldrig sett ett sådant gensvar just på Sticky Fingers. Om det ser ut så här varje kväll kan de verkligen inte ha mycket att klaga på. Det har i alla fall inte vi som stod nedanför scenen då vad som levereras är en rock'n'roll-show som heter duga. Det enda smolket är det dåliga ljudet med en mix som både var grötig och ojämn där lead-sången försvann mest hela tiden. Tur då att det finns ett par, sex och fyrsträngade riddare med ruskigt snygga körer som hjälper upp helheten. En del folk jag pratat med har faktiskt sagt att de tycker att den nya plattan är för mesig men undertecknad tycker att det är just där styrkan ligger och som Gain-bossen Markus Tagaris så klockrent påpekade strax före de gick på scen: ”vill man ha ett hårdare sound går man till ett annat band” (är det föresten fler än jag som får STRYPER-vibbar av det nya materialet?)

Nye sångaren Simon Cruz verkar ha smält in bra i bandet och är lika energisk som sina båda föregångare. Med en cool halvmohikan som för tankarna till hur KING'S X's Doug Pinnick såg ut för ett tjugotal år sedan studsar han runt på scen, då och då med en pärlvit Flying V runt halsen. Snyggt och jävligt hårdrock.

Vi får oss serverade en duktig radda hits och det skrålas med för fulla strupar i ”In the raw” och ”Breakin the chainz”. Efter en svettig stund lämnar bandet scenen och vrålandet från publiken samt stampandet i golvet (jo faktiskt!) ter sig närmast öronbedövande och de kommer givetvis tillbaka och ger oss bland annat första singelspåret från senaste plattan och ”It's a miracle”. Efter detta gör Simon Cruz ett långt stagedive ut i publikhavet och det är slut på det roliga.

Jag tycker faktiskt bandet förtjänar ett ännu bättre öde. De borde vara stora nog att åka runt på större ställen än klubbar. Få sleazeband, nya som gamla lyckas nämligen få fram så starka låtar med så slagkraftiga refränger. Antar att det hänger ihop med två saker; dels att de nog upplevs som ett retroband i mångas ögon, dels att 2000-talets sleazetrend har ebbat ut men också givetvis det faktum att man tvingats byta sångare för varje ny platta. Det var tre saker va? Kanske de rent av borde göra det till sin grej att ha en ny sångare för varje ny platta de släpper. Nä skämt åsido, nog verkar det som att Simon Cruz är här för att stanna. Så är även hela bandet för detta är verkligen inget retroprojekt utan på riktigt och sen får belackarna säga vad de vill.

Ett litet komiskt efterspel till spelningen, under bandets hektiska helg i Gaiseborg (som fortsatte med skivsignering på Fuzz gitarrmässa dagen efter och framträdande på TV 6 på måndagsmorgonen) kan eder skvallerreporter berätta om. En god vän till bandet, tillika den mytomspunne Bajsmannen vill in på efterfesten. Problemet var dock de oräkneliga antal folköl som man givetvis inte fick ta med sig in på stället. Det tycktes dock lösa sig med benäget bistånd av Peter London som kilade ut i den ljumma maj-natten med sitt tomma bas-case, som fylldes med burkarna. Tyvärr är det emellertid inte så lätt att öppna ett stort flightcase med folkölsburkar inne på toaletten och den törstiga duon blev påkomna och utslängda av arga vakter. Ni kan se löpsedlarna va? Rockstjärna utslängd från sin egen spelning, smugglade in folköl åt Bajsmannen! Elaka röster skvallrar om att CRASHDIET inte är välkomna tillbaka till Sticky Fingers efter denna incident..

Det ska för protokollets skull nämnas att lokala BABY JANE även spelade denna kväll. Tyvärr missade vi dem då de gick på så tidigt som halv nio. Vem i all sin dar går på klubb då?

By Peter Jandreus
Source : Critical Mass

“Well," said Pooh, "what I like best," and then he had to stop and think.
Because although Eating Honey was a very good thing to do, there
was a moment just before you began to eat it which was better than
when you were, but he didn't know what it was called.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Please Log in to join the conversation.

Moderators: peterlondon